Home Beauty & Health Klinik Ibu Mengandung dan Keluarga di Alor Setar Kedah

Klinik Ibu Mengandung dan Keluarga di Alor Setar Kedah

84
2

Eva Emily Clinic Alor Setar adalah klinik keluarga yang menfokuskan kepada rawatan kesuburan, penjagaan kesihatan ibu mengandung, dalam pantang dan kanak-kanak.

Hubungi www.wasap.my/60163880049
dan layari website kami untuk info lanjut; http://evaemilyclinic.com/

INI KISAH PERJALANAN SUKA DUKA BAGAIMANA KAMI BERMULA….

=========================================================


.
Saya Dr Sairah, berpengalaman bekerja di Klinik Ibu dan Anak serta Pusat Bersalin selama 4 tahun dan Founder kpd Hannan Medispa Alor Setar.
.
.
Ada satu pengalaman yg saya takn lupa sampai bila2 waktu saya Housment 7 tahun lepas di Hospital Sultanah Bahiyah..
.
.
Waktu tu saya jaga PAC; kecemasan utk ibu mengandung. Ada seorg ibu mengandung anak pertama dtg pada usia 40 tahun..
.
.
ibu tu x sakit apa pun tp dtg sbb lebih 10 hr dr jangka dan plan nak paksa bersalin..
.
.
Sy ingat lg how happy the mother is..
.
.
dia syukur sngt2 Allah bg peluang dia mengandung jugak wlwpun dh hujung usia subur, happy sangat.. habis semua satu kampung dtg teman kt hospital. Dah ready segala persiapan, x sabar nk bwk balik baby.
.
.
i was so happy for the mother.. layan lah dia sembang hapy2 sambil do the nessasary utk induction plan. Lepas dah ambil darah semua, routinely mother tu go for CTG.. cek jantung baby..
.
.
10 minit lps tu
.
.
misi panggil suruh sy tgk.. misi bg tau tak dpt nk record ctg..tak dpt detect jantung baby..saya pun ajak ibu tu utk scan.
.
.
Ya Allah the baby’s heart is not moving.. its stop beating.. the baby is dead!
.
.
oh my god..i was shock!
.
.
but it amazes me how the mother take it after we break the news..senyap je.. tak nangis apa pun.. saya pulak yg nangis lebih2 lepas tu..sedih sgt..
.
.
Thats one of the reasons i left hospital,
.
.
sbb seeing others in pain physically or emotionally really hurt me..tambah2 baby kecik2 yg saya kena cucuk2 hari2 tu.. tercalar2 berdarah2 hati nih tgk diorg menangis sampai hilang suara.
.
.
I cannot bear that..tak sanggup..
.
.
but then i enjoy deliver baby n seeing happy mother smiling waktu dtg scan baby dlm perut..
.
.
Anyway i left everything about clinic since June 2016 and open a spa intead (Hannan Medispa Alor Setar).
.
.
Making people beautiful and confident with themselves.
.
.
tapi ..
.
.
saya jumpa sorng yg tanya saya..
.
.
” U wanita islam..Allah bg knowledge n skill utk u tlg ibu2 islam yg mengandung n anak2 diorg ..Apa sumbangan u utk bantu diorg kat luar tu? have u done enough?..”
.
.
That statement really hit me…
.
.
Finally,its not easy to decide .. And i manage to find the GREAT TEAM..
.
.
Alhamdulillah Allah permudahkan soo far.. kita dah berjaya buka klinik dekat Alor Setar fokus on Pregnant mother n kids n of course general illness to..
.
.
Dan masukkn semua benda yg dipelajari dari Hannan Medispa ke dlm cara operasi #EvaEmilyClinic :
.
……………………………………………………….
.
📷❤ Relaxing , Sweet n Cozy design with spa like environment
.
📷❤ We’ll highlight on friendly happy customer service.
.
📷❤ Follow up patient after treatment and patient can contact us using whatsapp utk appointment or consultation..
.
📷❤ Layan semua patient seperti VIP dan special guest , really treat them well n make every pregnant lady feel like princess.
.
……………………………………………………….
.
Huhu..Mcm tinggi sangat impian tu..
.
.
i know there are people yg akan laugh on this.. tp hey.. everything start with a DREAM right?..
.
.
Its not going to be easy, we know.. but w’ll try as best as we could..
.
.
And so far the feedback is realy Amazing..its a tough job but the great feedback keeps us going foward..
Please help us making this Clinic work.. Hopefully this clinic akan tlg lebih ramai org kat luar tu..
.
Antara rawatan yg disediakan di Eva Emily adalah:
.
……………………….
Scan Ultrasound
……………………….
1. boleh tgk keadaan kandungan utk ibu mengandung
2. nak tengok keadaan rahim – eg: fibroid atau cyst
3. nak tengok batu karang dlm pundi hempedu atau buah pinggang
4. ketumbuhan dalam perut dll
.
Rawatan lain:
…………………
1. Check mengandung
2. Demam, selsema
3. Sakit kulit
4. Cirit birit, gastrik
5. Luka yg perlu dressing
6. Check darah tinggi, kencing manis dll
.
.

Thank you soo much for ur support. Its mean soo much to us📷🙏🏻
.
.
Facebook | EvaEmilyClinic
Whatsapp | +6016 388 0049
.
Klinik Ibu Mengandung dan Keluarga.
Dr Siti Sairah bt Zahir
Jalan Pegawai, Alor Setar,
Kedah Darul Aman.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.