Home Beauty & Health Ejen (Agent) Black G Shah Alam | Klang | Setia Alam –...

Ejen (Agent) Black G Shah Alam | Klang | Setia Alam – Produk hasil kajian MARDI

493
0

Video dari petikan berita RTM… Kunyit Hitam Cegah Penyakit – Produk Formulasi MARDI kini mendapat sambutan ramai Black Ginger (Kaempferia parviflora) merupakan tumbuhan herba dari kumpulan keluarga Zingiberaceae. Senang didapati dan tumbuh di Asia Tropika. Sejak sekian lama, ia telah digunakan secara meluas sebagai penambah tenaga, minuman tonik malah ia juga terbukti dapat memberi kesan positif terhadap pelbagai penyakit tanpa memberi kesan sampingan. Produk-produk berasaskan Black Ginger telah dihasilkan melalui kajian MARDI kini anda boleh perolehi dengan menghubungi…

Berminat? … KLIK DI SINI

PRODUK HASIL KAJIAN MARDI

Hasil projek kolaberasi bersama MARDI (Institut Penyelidikan dan Kemajuan Pertanian Malaysia) dan dana yang telah disuntik oleh syarikat berjaya menghasilkan beberapa produk berasakan kunyit hitam. Projek kolaberasi ini telah ditandatangani oleh MARDI bersama syarikat dibawah tajuk “Evaluation, development and up-scaling of black ginger based product” yang diketuai oleh Dr Zuraida Ab Rahman berkepakaran dalam bidang Bioteknologi & Biokimia tumbuhan. Produk-produk yang dihasilkan DIJAMIN SELAMAT DAN BEBAS DARI BAHAN-BAHAN TERLARANG. Seperti sedia maklum, terdapat lambakan produk kesihatan dipasaran yang tidak diketahui “Jaminan Keselamatan”. Malah kini ia telah menjadi isu yang sangat sensitif kepada para pengguna.

Semua produk yang dihasilkan adalah kajian bersama MARDI dan ia akan terus dipantau oleh pihak MARDI agar tiada bahan-bahan terlarang ditambah ataupun dimanipulasi. Produk yang dihasilkan bersama MARDI telah diberi hak kepada syarikat untuk mengilang, mengeluar dan memasar semua produk-produk berasaskan Black Ginger. Produk yang menggunakan jenama “Nutrima by MARDI” iaitu jenama keluaran Mardi akan menjadi produk yang pertama menggunakan Black Ginger sebagai bahan asas.

KHASIAT BLACK GINGER UNTUK KESIHATAN DAN KECERGASAN

Khasiat kesihatan & perubatan secara tradisional menggunakan black ginger telah diguna dengan meluas lebih berabad lamanya. Ia digunakan untuk mencegah dan memberi kesan positif ke atas pelbagai masalah kardiovaskular seperti alahan (allergy), asma (asthma), mati pucuk (impotence), gout, diarrhea, ulser dan kencing manis. Black ginger merupakan bahan antioksidan yang tinggi. Keterlibatannya secara aktif dalam sistem saraf dan aliran darah dalam badan ke tisu (vasorelaxant) juga dikenal pasti (Pengcharoen, 2002; Pojanagaroon and Rujjanawate, 2005; Vichitphan et al., 2007; Wattanapitayakul et al., 2008)

a. Peningkatan Tenaga & Libido

b. Meningkat Kekuatan Otot & Fitness

c. Diperkaya Dengan Anti Oksidan

d. Resdung Tahap Kronik, Alergik & Kegatalan

e. Anti-Gastrik Ulser

f. Penghadaman, Sembelit & Buasir

g. Ransangan Prestasi Seksual (Wanita) & Monopous

h. Masalah Obesiti & Mencegah Diabetic

i. Migrin & Sakit Kepala

j. Penyakit Kardiovaskular (Strok & Jantung), Peningkatan Peredaran Darah

k. Anti-Kanser

l. Prestasi Seksual Dan Penguat Fizikal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.