Home Beauty & Health KELEBIHAN KOPI UNTUK KESIHATAN

KELEBIHAN KOPI UNTUK KESIHATAN

368
0

KOPI MINUMAN SUNNAH CEGAH PENYAKIT DALAM TUBUH

7 Kebaikan Minum Kopi (Minuman Kegemaran Nabi)

Kita selalu dimomokkan dengan cerita bahawa minum kopi tidak bagus..Betul? Jadi hari ini saya ingin kongsikan 7 kebaikan mengamalkan minum kopi.

Pertama – UMUR LEBIH PANJANG
Satu kajian dijalankan oleh Institut Kanser Kebangsaan bahawa sesiapa yang mengamalkan minum kopi setiap hari hidup lebih lama.In Sya Allah..Ini disebabkan oleh kandungan antioksidan yang tinggi berasal semulajadi dalam kopi.

Kedua – MENCEGAH PENYAKIT
Penyelidik mendapati meminum kopi setiap hari dapat memberi faedah kepada kesihatan sebagai contoh, kopi dapat menurunkan kadar diabetes seseorang, juga mengurangkan risiko penyakit Parkinson sebanyak 80%.Selain itu juga dapat mencegah kanser sebanyak 25-40%.

Ketiga – MENAMBAH TENAGA DAN STAMINA
Hormon Endorfin yang terdapat dalam kopi dapat meningkatkan prestasi tubuh dan menghilangkan kelesuan serta dapat meningkatkan fokus seseorang.Kafein dalam kopi dapat membantu meningkatkan tenaga untuk bekerja atau bersenam.

Keempat – MENINGKATKAN KEMAMPUAN KOGNITIF
Ujian memori telah dijalankan oleh penyelidik dan mereka mendapati kafein dalam kopi dapat menghalang pembentukan plak beta-amyloid dalam otak dan ini dapat mengelakkan seseorang itu daripada mendapat penyakit Alzheimer.

Kelima – MENCEGAH STROK
Kajian yang dijalankan mendapati dengan mengamalkan kopi,risiko terkena strok menurun sebanyak 25% sekiranya anda minum kopi secawan sehari.

Keenam – MENURUNKAN BERAT BADAN
Antioksidan dalam kopi dapat menyingkirkan toksin dan lemak terkumpul dalam tubuh dan dapat meneutralkan radikal bebas yang boleh menyebabkan kenaikan berat badan dan masalah kesihatan lain.

Ketujuh – MENCEGAH PENYAKIT GOUT
Kajian telah dijalankan selama 26 tahun dan menunjukkan keputusan yang baik terhadap pesakit gout.Antioksidan dalam kopi mengurangkan insulin dalm badan sekaligus menurunkan tahap asid urik yang menjadi penyebab penyakit gout.

Terdapat banyak produk-produk kopi bumiputera dalam pasaran yang juga mengandungi bahan-bahan tambahan semulajadi yang lain seperti Epimedium, Maca, Tribulus Terrestris, Ginseng Merah, Guarana, dan macam-macam lagi untuk memberi kesan yang lebih cepat dan baik..

KOPI JAMU ASRAR merupakan kopi yang dihasilkan dari bahan-bahan terpilih dan memilik khasiat yang sangat baik.

[JAMIN BERKESAN]
Dalam 1 jam minum Kopi Jamu Asrar, Letih dan Lesu hilang,Badan jadi lebih bertenaga dan Fokus lebih tinggi untuk memulakan hari anda sebelum pergi kerja.

Berminat?

klik di sini.. www.wasap.my/601155505482/KopiJamu

EJEN SELURUH MALAYSIA DIPERLUKAN SEGERA..
HUBUNGI 01155505482 atau 0164722041

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.